Danas je sahranjena Olga Draško -žena velikog srca.

Žena koju smo nazvali srpskom heroinom, jer to i jeste. Hercegovačka mučenica...Jedna od brojnih srpskih žrtava koje su na svojim leđima osjetile strahote rata i užase koje zlotvori rade.olga-drasko3.jpg

Sahranjena je u rodnim Tasovčićima kod Čapljine.

Tamo gdje je rođena, gdje je doživjela najveću sreću- ljubav, rađanje djece...ali i tamo gdje je osjetila najstrašnije muke tokom posljednjeg rata kada je odvedena u zloglasni logor Dretelj...

Konačno je našla svoj mir u hercegovačkoj zemlji natopljenoj srpskom krvlju.

Ono što je tužno i neshvatljivo jeste da danas u Tasovčićima nije bilo zvaničnika Udruženja logoraša istočne Hercegovine ni zvaničnika uopšte koji bi došli da odaju posljednju počast ovoj hrabroj ženi.

Na sahrani , od zvučnijih imena, bio je jedino narodni poslanik Ilija Tamindžija.

Tekst koji smo juče objavili o dr Olgi Draško izazvao je reakciju mnogih dobrih ljudi i neki su predložili da se jedna od zdravstvenih ustanova u Trebinju zove njenim imenom. Mislimo da je to najmanje što možemo da učinimo za ovu našu, hercegovačku, heroinu.

Podržavamo ideju naših čitalaca i, evo na ovaj način, pozivamo nadležne da razmotre ovu ideju i realizuju je.

A, mi koji smo znali,makar dio strahote koju je Olga Draško preživjela, ne smijemo da dozvolimo da njena priča i životna golgota budu zaboravljene. Da bude zaboravljena muka njenih najbližih koji cijelog života nose biljeg najstrašnijeg stradanja.

Stradanja kćerke, supruge, majke, sestre- a Olga je to sve nekome bila...

Neka mirno počiva u svojim Tasovčićima.

Više o dr Olgi Draško u ovom tekstu.