IAT traži od nadležnih institucija da hitno izvrše konverziju sveukupne imovine preduzeća

Swisslion Industrija alata Trebinje /IAT/ zatražila je od nadležnih institucija Republike Srpske da se po hitnom postupku izvrši konverzija sveukupne imovine preduzeća, odnosno prenos prava korištenja u pravo svojine!

„Kupac državnog kapitala je izvršio sve svoje obaveze po Ugovoru o prodaji državnog kapitala broj: 170-01/07 od 24.01.2007. godine, što je potvrđeno i Zapisnikom IRB-a iz 2012. godine. Za sva prošla vremena IAT je uredno izmirivao obaveze po osnovu poreza na imovinu, povezivanja radnog staža i sve ostale obaveze.“, kažu u IAT-u.

U dopisu, koji je upućen na adresu Vlade Republike Srpske-premijera Radovana Viškovića, Investiciono razvojne banke Republike Srpske, Pravobranilaštva Srpske i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, navode se da je predsjednik Poslovnog sistema „Swisslion“ Rodoljub Drašković u ime i za račun IAT-a izmirio sve obaveze po osnovu PIO-a prema Republici Srpskoj.

„U cilju dalje perspektive, IAT ima namjeru da pokrene investicioni razvoj, da gradi novu fabriku i kupuje novu procesnu opremu, a s tim se otvaraju i nova radna mjesta, kao i da gradi stanove za svoje zaposlene, čime i dalje nastavlja da provodi svoju društveno odgovornu politiku ne samo u okviru Sistema, nego i šire društvene zajednice“, navodi se u dopisu.

Dalje ističu da su do sada, shodno odredbama Zakona o privatizaciji (član 8a), pokušavali mirnim putem da ostvareo svoja zakonska prava.

„Svim raspoloživim sredstvima ćemo štititi i zaštititi imovinu IAT-a! Nećemo dozvoliti pljačku imovine IAT-a! Svoje ne damo, a tuđe nam ne treba!“, poručili su iz IAT.

Dopis upućen nadležnim institucijama potpisali su Predsjednik Poslovnog sistema Swisslion Rodoljub Drašković, predsjednik Upravnog odbora SL IAT Radenko Drašković, generalni direktor SL IAT Jovanka Uljarević, Sindikat metalaca SL IAT i Sindikat MiR RS SL IAT.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×