Identifikovana i druga osoba osumnjičena da je prijetila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, saznaje RTS. U toku je njeno privođenje.vucic-prijetnje.jpg
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsili su ranije ženu čiji su inicijali A.J.A. /49/ iz Šapca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, saopšteno je iz MUP-a.
Ona se sumnjiči da je preko "Tvitera" uputila prijetnje djeci predsjednika Vučića.
Po nalogu Posebnog odjeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenoj će biti određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužiocu.
U akciji su učestvovali pripadnici MUP-a Srbije - Odjeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala.
Korisnik pod nadimkom "Alexandrizam" uputio je posredstvom "Tvitera" porodici predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovoj djeci Milici i Danilu, jezive poruke i prijetnje da će biti ubijeni i silovani.
Vučić je ranije jutros rekao da iza prijetnji njemu i njegovoj djeci na "Tviteru" ne stoji psihička rastrojenost, već ostrašćenost i politička mržnja zbog toga što Srbija napreduje.