Pet osoba uhapšeno je sinoć u Nikšiću po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja se bavila međunarodnim švercom narkotika.
droga-klanovi-bh.jpeg
Crnogorski mediji javljaju das u uhapšeni Nikšićani braća Radovan i Petar Mujović, Milena Kankaraš, Aleksandar Đurđevac i Radosav Vukčević.

Hapšenjem ove petorke nije završena akcija. Tim koji je radio na ovom slučaju ima saznanja o učešću još nekih osoba u švercu droge međunarodnog karaktera, pa će nastaviti da prikupljaju dokaze protiv osoba za koje sumnjaju da su bili dio te mreže. Narednih dana očekuje se proširivanje spiska osumnjičenih.

Crnogorski mediji pišu da inspektori imaju informaciju da su u šverc narkotika uključene i osobe van Crne Gore, ali one za sada nisu uhapšene.

Nezvanično, osumnjičeni kojima su sinoć u akciji policije i tužilaštva stavljene lisice su poznati policiji od ranije i bliski su kavačkom klanu.

Radovan Mujović nedavno je izašao iz zatvora, gdje je robijao zbog nedozvoljenog držanja oružja i od tada je bio pod budnim okom inspektora. Mujović je poznat policiji po švercu droge i nedozvoljenom držanju oružja.

Izvori bliski istrazi navode da su svi osumnjičeni poznati po distribuciji narkotika i da su sada prikupljeni dokazi protiv njih. Nezvanično je saopšteno da su svi osumnjičeni, kako istraga ukazuje, imali određene uloge i zadatke u nabavci i prodaji droge. Kankaraš je, kako se sumnja, bila zadužena za distribuciju narkotika.

Nije poznato da li je i kolika količina droge pronađena tokom sinoćnje akcije. Osumnjičenima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge. Mujovići, Kankaraš, Đurđevac i Vukčević će biti privedeni specijalnom tužiocu koji će se izjasniti o njihovom zadržavanju. Policija i tužilaštvo se nisu oglašavali povodom akcije kojom su presjekli međunarodni šverc droge.

Spekuliše se da da ima i državljana BiH koji su bliski kavačkom klanu.