oleg curic.jpeg (224 KB)

Oleg Ćurić imenovan je za šefa stručnog štaba FK „Leotar“, a pomagaće mu Anel Ramić, kondicioni trener Nemanja Andrić i trener golmana Boško Milenković, odlučeno je juče na sjednici Upravnog odbora.

Oleg Ćurić je i ranije predvodio prvi tim, sa kojim je došao iz Druge lige do Premijer lige, a bio je u dva navrata i pomoćni trener u Premijer ligi. Takođe, Oleg Ćurić je kao trener sa Leotarom osvojio i jedan Kup Republike Srpske.

„Uz prvi tim sam od prvog dana priprema, jer sam prvobitno bio imenovan za sportskog direktora. Iskreno, mnogo mi je draža i bliža ova nova/stara uloga. Radimo, treniramo i sklapamo tim za novu sezonu. Kompletiran je i stručni štab i očekujem da u ovoj sedmici imamo formiran i igrački kadar, a već nas u srijedu očekuje prva pripremna utakmica protiv Veleža iz Nevesinja“, naveo je Ćurić.

Za sportskog direktora imenovan je bivši fudbaler i trener Leotara Siniša Berdović.

„Ja sam praktično cijeli svoj život u Leotaru, od prvih koraka, pa kao omladinac, igrač prvog tima, trener prvog tima, trener u omladinskoj školi i za mene je ovo imenovanje velika čast. Svjestan sam izazova koji su pred nama, ali da ne vjerujem u uspjeh ovog tima i ljudi u klubu sigurno se ne bih prihvatio ovog posla. Prelazak u niži rang ne smijemo shvatiti tragično, već kao priliku da dodatno stabilizujemo klub, posložimo neke stvari i da se u Premijer ligu vratimo jači. Prvi tim je prioritet, ali mi moramo da izvršimo reorganizaciju omladinske škole, jer ćemo uskoro dobiti reprezentativan sportski objekat na kome ćemo imati optimalne uslove za rad i tu šansu ne smijemo da propustimo. Takođe, pitanje dana je kada će zasijati reflektori na Policama. Čeka nas mnogo obaveza, ali smo tu da zasučemo rukave i da radimo“, rekao je Berdović.

Što se tiče igračkog kadra, Berdović je istakao da bi već ove sedmice trebala biti zaokružena priča sa formiranjem tima.

„Mi smo obavili razgovore sa svim igračima koji su nastupali prošle sezone, a za koje smo smatrali da su svojim ponašanjem, profesionalizmom i igračkim kvalitetima zaslužili produženje ugovora. Sa 90% njih smo dogovorili uslove i oni će se najkasnije do srijede-četvrtka priključiti treninzima. Imamo još par želja, pregovori su u toku i nadam se da ćemo u novu sezonu ući sa respektabilnim timom, po čijem će sastavu jasno biti ocrtane naše ambicije u ovoj sezoni“, naveo je Berdović.

Jovica Vico je imenovan za sekretara prvog tima. Nekadašnji fudbaler Leotara, nikšićkog Čelika, Toluke, Šmartnog, Maribora, bečkog Rapida je već godinama uz prvi tim, kao sportski direktor i predstavnik kluba.

„Malo je vremena do početka prvenstva, moraćemo da radimo efikasno kako bi spremno dočekali prvo kolo. Tu sam da trenerima i igračima olakšam posao, da se mogu fokusirati samo na teren i na treninge. Moja vrata su im uvijek otvorena za bilo kakav razgovor, pomoć, savjet…“, rekao je Vico.

Prvu prijateljsku utakmicu „Leotar“ će odigrati u srijedu 19. jula u Bileći protiv „Veleža“ iz Nevesinja.

Nakon toga slijede susreti protiv „Iskre“ iz Danilovgrada i ponovo protiv „Veleža“, a "generalka" će biti odigrana u Trebinju 5. avgusta protiv „Neretve“ iz Metkovića.

Leotar će u prvom kolu, Prve lige Republike Srpske, koje je na programu 12. avgusta, igrati protiv BSK-a iz Banjaluke.

361084419_985306882448892_2200404182391894547_n.jpg (320 KB)