novi-nacelnici.jpg

Skupština grada Trebinja na 4. redovnoj sjednici imenovala je načelnike pet odjeljenja Gradske uprave i nove direktore tri javne ustanove, čiji je Grad Trebinje osnivač.

Na čelu Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje biće Slađana Skočajić, koja je u prethodnom mandatu obavljala dužnost zamjenika gradonačelnika Trebinja.

Za načelnika Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo skupština je imenovala Bojana Vučurevića, koji je do sada bio zaposlen u turističkom sektoru kompanije „Svislajon“.

Dosadašnji direktor „Vodovoda“ Trebinje Spasoje Radović imenovan je za načelnika Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove, dok će Nenad Milićević i Miro Gredo i u ovom mandatu biti načelnici odjeljenja za opštu upravu, odnosno finansije.

Mirjanu Andrić Puticu, diplomiranog inžinjera informatičkih tehnologija, Skupština grada imenovala je za direktora Turističke organizacije, dok će direktor Kulturnog centra biti Miljan Vuković, dosadašnji rukovodilac umjetničkog programa ove ustanove.

Radivoj Milić, diplomirani akademski grafičar – master, imenovan je za direktora Doma mladih.

Gradska uprava ubuduće će brojati sedam, umjesto ranijih osam odjeljenja jer su nekadašnja odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, te inspekcijske i poslove komunalne policije spojena u jedno – Odjeljenje za komunalno-inspekcijske poslove.

Resorima privrede i društvenih djelatnosti definisani su novi nazivi – Odjeljenje za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo i Odjeljenje za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje.

Mirko Ćurić gradonačelnik Trebinja je napomenuo da je načelnik Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo imenovan na prijedlog vlasnika kompanije „Svislajon“ Rodoljuba Draškovića, jer je želja Gradske uprave bila da je kandidata za ovu poziciju predlože privrednici.