Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH - 21. novembar republički je praznik i neradni dan. Koliko se to poštovalo, da li su nadležne službe izlazile na teren i da li je bilo prekršajnih naloga provjerili smo u Odjeljenju za inspekcijeske poslove.




“U skladu sa odlukom o radu trgovinskih, zanatskih i uslužnih djelatnosti na području grada Trebinja, nadležna tržišna inspekcija djelovala je na terenu 21.11. 2018. godine sa ciljem kontrole poslovnih subjekata u pogledu radnog vremena na državne praznike”, izjavio je Bojan Čvoro, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove.

“Uzimajući u obzir stanje na terenu od prije dvije godine, kada su inspektori za državne praznike imali pune ruke posla i pisali po nekoliko desetina prekršajnih naloga u jednom danu, za protekli državni praznik je stanje na terenu bilo skoro idealno, tako da je bilo potrebe za izdavanjem samo 5 prekršajnih naloga. Naprijed navedeno potvrđuje da se poslovna disciplina u proteklom periodu znatno poboljšala, a samim tim da su prava radnika, posebno onih koji rade u privatnom sektoru znatno poboljšana”, ističe Čvoro.