Trivić i Đurić - protikol o saradnji - Foto: RTRS
Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, Natalija Trivić i predsjednik Društva psihologa Dijana Đurić potpisale su protokol o saradnji u vezi sa realizacijom projekta "Podsticaj timovima za podršku nadarenim i talentovanim učenicima za rad sa talentovanom i darovitom djecom u školama Srpske".

Program će se, od iduće školske godine sprovoditi po školama.

- Kroz naše programe ćemo utvrditi koliko je nivo nadarenosti i talentovanosti da bismo kreirali ciljane programe u određenim oblastima prirodnih i društvenih neuka, umjetnosti ili sporta, kako bi ih podstakli da budu još bolji - rekla je ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Istakla je da se ove školske godine očekuje i intenzivirani rad na programima profesionlane orjentacije.

- Moramo biti podrška našim učenicima i njihovim roditeljima u smislu da im pomognemo da otkriju u čemu su najbolji kako bi izabrali određeno zanimanje kroz srednju školu, a isto tako i upis na neki od fakulteta - navela je ona.

Predsjednik Društva psihologa Dijana Đurić istakla je da realizacija projekta jako važna.

- Mi imamo profesionalne i sve druge kapacitete da taj projekat u saradnji sa ministarstvom realizujemo na najkvalitetniji način. Realizacija ovog projekta i rad sa darovitima je bitan iz više razloga. Imamo mogućnost individualnog rasta i razvoja i napredovanja pojedinaca koji imaju određene talente. Moramo imati na umu da podsticanje darovitosti ima veliki društveni značaj - izjavila je ona.