Irina Milošević pobjednik je 20. dječijeg muzičkog festivala „Zvon zvonke pjesme“, koji je u organizaciji Radio Trebinja večeras održan u pozorišnoj sali Kulturnog centra.


Drugo mjesto pripalo je duetu Ani i Milici Budalić, dok je treće mjesto osvojila Jana Čalak.


Uz poklone sponezora, jedanaestogodišnja Irina, koja je izvodila pjesmu „Zemlja ljubavi“, nagrađena je i snimanjem spota u produkciju „Maks art studija“ iz našeg grada.



„Osjećaj je neopisiv. Mnogo se zahvaljujem Bobu Vučuru, nastavniku koji me je sve ovo naučio i mojim sestrama Ani i Emi Bodirogama, koje su plesale večeras za mene i koje zaista obožavam. Mnogo mi se svidjela i pjesma koju je Bobo izabrao“, kaže uzbuđeno Irina i ne krije da sebe već vidi u novim takmičarskim izazovima i na većim scenama.


„Htjela bih da se prijavim na ‘Pinkove zvjezdice’, gdje bih takođe željela da pobijedim“, kaže Irina.





Ove godine na „Zvonu“ je izvedeno 16 pjesma, a najbolje izvođače birao je i nagradio petočlani žiri u sastavu – profesori muzike Milosav Sukonjica i Silvana Stevanović, kantautor Ranko Slijepčević, ispred pokrovitelja festivala načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja Zoran Milošević i vokalni solista Marija Ninković.


Na festivalu, koji već dvije decenije njeguje isključivo muzičko stvaralaštvo za djecu, nagrađuje se interpretacija, svi izvođači pjevaju uživo – a za sve ovogodišnje učesnike ovo je bio i prvi javni nastup.


Djeca su izvodila kompozicije sa „Đurđevdanskog“ i drugih dječijih festivala regiona, a nakon provedene audicije više od dva mjeseca za nastup ih je pripremao trebinjski kompozitor, muzički urednik Radio Trebinja i direktor festivala Bobo Vučur.


Za dobru zabavu najmlađih i ove godine bio je zadužen voditelj Darko Kurtović, a u revijalnom dijelu nastupili su prošlogodišnji pobjednik „Zvona“ Sofija Brborić, učesnik „Đurđevdanskog festivala“ Milica Rajković i finalista tv-šoua ZMBT Stefan Debota.


Cijeli iznos od prodatih ulaznica, po cijeni od 1 KM, biće uplaćen u humanitarne svrhe.


Festival je dio programa „Trebinjskog kulturnog ljeta“, a pokrovitelj je Grad Trebinje.


Izvor:RT