ISTOČNO SARAJEVO - Ženeta Tomašević i Adnan Đedović optuženi su da su iscenirali saobraćajnu nezgodu kako bi prevarili osiguranje.

Optužnicu kojom ih terete za prevaru u osiguranju protiv njih je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio ju je Osnovni sud u Sokocu.

Prema tom dokumentu dvojac je 19. novembra 2019 godine iscenirao saobraćajnu nezgodu u u mjestu Krupac, opština Istočna Ilidža.

To su, kako se navodi, unaprijed dogovorili da bi preevarili osiguravajuća društva "Atos osiguranje" i "Grave osiguranje" te od njih naplatili štetu.

Kako je navedeno pomenutog dana Đedović je upravljao kombijem "krafter", a Tomaševićeva je bila za volanom "audija", a koja su od ranije imala oštećenja na prednjim lijevim dijelovima. U optužnici stoji da su oni postavili vozila u pložaj koji nalikuje saobraćajnoj nezgodi i tako simulirali da je usljed te nezgode na vozilima nastala šteta.

Nakon toga su policiji prijavili da su imali nezgodu. Tomaševićeva je nakon svega 27.11. 2019. godine prijavila štetu na vozilu "audi" Central osiguranju Sarajevo i podnijela zahtjev za naknadu štete "Atos" osiguranju Bijeljina, pravnog predhodnika "Grave osiguranja" Banjaluka.

U optužnici se navodi da saobraćajna nezgoda koju su prijavili Tomaševićeva i Đedović po načinu nastanka nije bila vjerodostojna, a oštećenja na vozilima nisu kompatibilna.