Naš čitalac poslao nam je na uvid opomenu koja mu je stigla iz MH ERS ZP „Elektro- Hercegovina“ a.d Trebinje.

struja racun.jpgDakle, u pitanju je iznos od  109,43 konvertibilne marke i riječ je o tekućem računu koji je potrošaču stigao. I to je posljednji račun koji je dobio, jer naredni mu nije još uručen.

Uz to- račun je plaćen dva dana prije nego što je stigla opomene za isključenje.

Prethodni dug  potrošač nema.

Ali, ima potrošača koji imaju veći ili manji dug i plaćaju redovno i u skladu sa mogućnostima.

Računi za struju su , inače, kao omča oko vrata- posebno u ovom periodu kada se djeca opremaju za školu, a svi znamo koliko je potrebno da bi samo jednog školarca pripremili za novu školsku godinu. A, da ne pričamo ako ih u porodici ima više...

Radnici nadležnog preduzeća, naravno ne na svoju ruku, idu po terenu i, kao utjerivači dugova, izazivaju nelagodu mnogima.

I, u redu- kad neko ima dug..dug je dug.

Ali, neće niko ostati dužan državi. Neko može da izmiri ukupan iznos, neko to malo podijeli da bi uspio sve da obezbijedi porodici, ali-  svi na kraju sve plate.

I u svemu ovome,nažalost, ima onog „ po babu i po stričevima“.

Ako neki potrošač koji je „ na meti“ za isključenje ima nekog „ moćnog“ poznanika koji može  da riješi problem telefonskim pozivom i obustavi„ strašni sud“- on je relaksiran. Njemu na vrata neće doći ekipa za isključenje.

Zato će oni koji nisu te sreće da poznaju neke takve osobe biti u mraku.

A, da bi dobili ponovo struju. pa neka je bila isključena i pet minuta, moraju da plate „Elektro-Hercegovini“ čak  35,10 konvertibilnih maraka...

Nije fer...A, šta je uopšte fer u ovom vremenu. Je li fer što se ljudima isključuje struja za neki smiješno mali iznos, a neki duguju hiljade maraka tom istom preduzeću?

Nego, o tome kad dobijemo precizne podatke.