OSIGURANJE-REGISTRACIJA (1).jpg

U Republici Srpskoj  od 9. marta tekuće godine, došlo je do novog poskupljenja registracije vozila. Dok su vozači nezadovoljni zbog novog udara na kućne budžete, osiguravajuća društva novi cjenovnik pravdaju inflacijom.

Pitali smo Trebinjce, kako komentarišu novo poskupljenje registracije vozila u RS?

 Jedan dio sugrađana tvrdi da je ovo još jedan udar na džep građana, dok drugi kažu da je zbog inflacije ovo poskupljenje opravdano.

,, Možda oni imaju razlog što su povećali cijene, ali po mom mišljenju to je udar na džep svakog vlasnika automobila.’’- pojašnjava sugrađanin Milan.

 Dragan, koji je takođe vozač, našao je razumjevanje za ovo poskupljenje, pravdajući da ako je sve poskupjelo, onda  prema njegovim riječima mora i registracija vozila.

Ono što buni građane, jeste za koliko je zapravo poskupila registracija vozila. 

Kako bi riješili nedoumice, odgovor smo potražili od predsjednika Skupštine Udruženja osiguravajućih društava Srpske, Bojana Popovića, koji nam je rekao da su ukupni troškovi registracije skuplji od 8 do 9 odsto.

Popović  je pojasnio da je  za 18 posto poskupjela polisa auto-odgovornosti, što u strukturi kompletne registracije polisa učestvuje oko 40 posto.

On ističe da cijene nisu mijenjane od 1998. godine, te da se sada moralo pristupiti korigovanju tarifa, jer su poskupila sama vozila, kao i rezervni i potrošni dijelovi. Dodao je da bi ranijom premijom sigurno bila ugrožena isplata štete i rad osiguravajućih društava.

REGISTRACIJA.jpg

Poskupljenje polise auto-odgovornosti ima potpuno opravdanost u onome što čini samu industriju osiguranja, rekli su nam iz Euros osiguranja.

,, Industrija osiguranja je napravljena tako da može podmiriti sve štete, koje su navedene u ugovoru osiguranja. Poslednjih godinu dana enermno su povećani izdaci štete, kako materijalne tako i nematerijalne. Problem je kod isplate šteta, u smislu da se mogu pokriti svi troškovi popravke vozila, kao i rezervnih djelova, to je poskupjelo između 35 i 45 odsto. U dijelu nematerijalne štete takođe su veliki sudski, ali I troškovi nadoknade.’’- obašnjavaju iz Euros-a.

Koliko bi to iznosilo u novcu, zavisi od vozila, jer na visinu polise utiču faktori poput starosti i snage motora, na primjeru su nam pojasnili iz Aura osiguranja.

Za putnički automobil proizveden 2011. godine sa zapreminom motora od 1.600 kubika i snagom motora od 82 kilovata, prošle godine polisa je koštala 268 maraka.

Registracija ovog vozila sada bi bila skuplja  između 20 i 27 maraka.

Ono što su  poručili iz osiguravajućih društava, jeste svidjelo se građanima ili ne, poskupljenje registracije za 8% u vrijeme inflacije je mala korekcija, koja je opravdana.