Odnosi SNSD-a i DNS-a u Trebinju su stabilni, kao i vladajuća većina i nema mjesta spekulacijama da postoje bilo kakve razmirice, rekao je danas predsjednik Gradskog odbora DNS-a Petar Ivanković.On je negirao pisanje pojedinih medija da glasanje odbornika DNS-a Bojana Šapurića na posljednjoj sjednice Skupštine grada, koje je o pojedinim tačkama bilo mimo skupštinske većine, ima ucjenjivački karakter.
"DNS nikad nije djelovao ucjenjivački, niti će to raditi ubuduće. Istina je da je koalicija stabilna, a normalno je da imamo različita mišljenja o nekim pitanjima. Podrška našim koalicionim partnerima nije od juče, nego traje posljednjih 20 godina", rekao je novinarima Ivanković, koji je i odbornik u Skupštini grada.
On je podsjetio da je bio službeno odsutan sa te sjednice, ali da se i ranije dešavalo da ni on nije glasao kao koalicioni partneri o nekim tačkama za koje je smatrao da ih je trebalo drugačije definisati.
Ivanković je istakao da i unutar samih partija često postoje različita mišljenja, ali da je politika koalicije uvijek stvar partnerskog dogovora.