Agrarni 1.jpg (720 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja Veselin Dutina potpisali su danas ugovore sa poljoprivrednim proizvođačima koji su dobili sredstva za obnovu i dogradnju stočarskih objekata.

Veselin Dutina kaže da je za ovaj program podrške izdvojeno nešto manje od 34.000 maraka, te da će novac biti raspodijeljen na 22 korisnika.

„Korisnici će dobiti od 1.100 KM do 1.900 KM za nabavku građevinskog materijala u cilju dogradnje, rekonstrukcije i adaptacije stočarskih objekata. Svi koji su predali zahtjeve, ispunili su uslove i dobili sredstva. Poljoprivredni proizvođači imaju rok od pola godine da utroše taj materijal, nakon čega će komisija Agrarnog fonda obići sve korisnike. Ovaj program mi provodimo svake godine i tako će biti i u narednom periodu“, rekao je Dutina.

Dimitrije Šakota, iz sela Grančarevo ističe da se njegova porodica tradicionalno stočarstvom bavi cijeli život i dodaje da mu mnogo znači podrška Agrarnog fonda i Grada Trebinja.

„Mi imamo preko 300 ovaca, 100 koza i 100 pčela. Na sedam mjesta smo postavili torove, a uz podršku koju smo danas dobili postavićemo i osmi tor. Ovo nije prvi put da dobijam podršku Agrarnog fonda, a smatram da smo i zaslužili, jer je cijela porodica uključena u uzgoj stoke. Preko 200.000 maraka smo uložili u objekte za stoku“, dodao je Šakota.

Podršku Agrarnog fonda dobio je i Obrad Milinić iz sela Bare, Ljubomir.

„Od prvog dana sarađujemo sa Agrarnim fondom i imamo samo riječi hvale za sve njih. Puno nam je lakše proizvode prodavati kroz Hercegovačku kuću, nego da moramo izlaziti na pijacu. Sredstva koja smo dobili ćemo iskoristiti za dogradnju štale“, rekao je Milinić.

Agrarni.jpg (825 KB)