Iz budžetske rezerve predsjednika Vlade Republike Srpske Radovan Višković izdvojeno je 100.000 KM za pripremanje paketa koji će sadržavati prehrambene namirnice i sredstava za higijenu za socijalno ugrožene stanovnike sa područja Srpske, rekla je Srni savjetnik premijera za medije Danijela Pejić.
 
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
 

Pejićeva je naglasila da će 4.228 korisnika socijalne pomoći dobiti po paket sa osnovnim životnim namirnicama - so, brašno, šećer, ulje, tjestenina, i higijenskim artiklima.

- Paketi će biti dostavljeni krajnjim korisnicima preko službi centara za socijalni rad u lokalnim zajednicama na teritoriji cijele Republike Srpske - navela je Pejićeva.

Ona je naglasila da je predsjednik Vlade iz budžetskih rezervi izdvojio i 49.000 KM za nabavku osnovnih namirnica za pripremanje obroka u javnim kuhinjama.

- Taj novac je već uplaćen Crvenom krstu Republike Srpske koji će sredstva uputiti lokalnim kancelarijama Crvenog krsta od Trebinja do Novog Grada - rekla je Pejićeva, dodavši da će pomoć iz budžetske rezerve premijera Republike Srpske dobiti javna kuhinja "Mozaik prijateljstva" u Banjaluci.