Hercegovci na Klobuku organizuju mirno okupljanje u znak protesta protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i podrške vjernicima i Mitropoliji crnogorsko- primorskoj koji ovih dana biju istorijsku bitku za svoje svetinje i identitet.podrska-hercegovina.jpg

Među okupljenim su episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

A, Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska, u vezi sa izglasavanjem diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori,koji se najdirektnije odnosi i na dio ove Eparhije u Crnoj Gori, iskazala je podršku svim članovima crkve Božije, izloženim ovom najnovijem gonjenju.

Tim povodom, pozivaju sve vjerne da učestvuju u bogosluženjima, koja će, u skladu sa stavom Episkopskog savjeta eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, biti služena i na području Eparhije ZHiP.

U trebinjskom Sabornom hramu jutros su svetu arhijerejsku liturgiju služili episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, i umirovljeni vladika Atanasije sa sveštenstvom naše eparhije.

Od 18 časova, svakog dana do Božića u ovom hramu će biti služeno večernje bogosluženje sa molebanom.

„Iščekujući, tako, iznova Praznik Rođenja Hristovog, moleći se, voleći, nadajući se i vjerujući, čekamo spasenje Njegovo. Hristos se rodi!“, poručuju iz Eparhije ZHiP.