U Podgorici je opsadno stanje, dok Skupština Crne Gore razmatra Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

podrorica.jpg

Policija drži centar grada pod blokadom.

Vladike, sveštenstvo i vjerni narod koji su krenuli na moleban ka Hramu Svetog Simeona, zaustavila je policija na mostu ispred zgrade parlamenta, uz obrazloženje da skup nije prijavljen i da im zato prolaz nije dozvoljen.

15.25 RTCG: U toku razgovor Markovića i Amfilohija Crnogorski premijer Duško Marković razgovara sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti u Vladi, prenosi RTCG.

15.10 Građani Berana blokirali magistralni put u znak protesta

14.55 - Mitropolit Amfilohije stigao je u zgradu Vlade.

14.38 - Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je policiji da ne smije primijeniti silu prema narodu i da treba da obezbijede mir i sigurnost. Rekao je da on i većina ministara prisustvuju sjednici sa namjerom da doprinesu kvalitetnom dijalogu, da čuju argumente i vide da li oni imaju utemeljenja da mijenjaju neke njihove prijedloge.

14.34 - Sveštenik Predrag Šćepanović dobio je od policije dopis o zatvaranju ulica.

14.30 - Sveštenstvo okupljeno na mostu zatražilo je od policije rješenje kojim je donesena odluka da se blokiraju ulice u centru Podgorice. Iz Uprave policije nezvanično su objasnili da okupljanje nije prijavljeno i da niko nije podnio zahtjev za rješenje.

Patrijarh Irinej nam je rekao imate blagoslov da se borite za SPC i u parlamentu i van parlamentu - rekao je Mandić.