Iz cijevi jednog od postrojenja nikšićke Pivare "Trebjesa" danas je procurio amonijak, ali je brzom intervencijom vatrogasaca spriječen veći incident.


Načelnik Službe zaštite i spašavanja u Nikšiću Veselin Gardašević rekao je da su vatrogasci odmah po dojavi iz Pivare "Trebjesa" upućeni u Fabriku da bi bile spriječene veće neželjene posljedice.


"Utvrđeno je da se curenje tog opasnog gasa desilo na cijevi, pa su naši vatrogasci vršili hlađenje sistema dok kvar nije otklonjen. Problem je brzo riješen", rekao je Gardašević.


Prema njegovim riječima, vatrogasci i radnici koji su bili direktno angažovani na otklanjanju uzroka curenja amonijaka, nakon neophodne procedure čišćenja zaštitne odjeće, javiće se na ljekarski pregled u Dom zdravlja.


Iz Pivare "Trebjesa" su naveli da se incident dogodio u pogonu energetike, te da se radi na utvrđivanju uzroka i saniranju posljedica.


"U ovom trenutku je najvažnije da ne postoji rizik po zdravlje i bezbjednost ljudi, kako zaposlenih tako i građana", rekli su u "Trebjesi".


Prema nezvaničnim informacijama, svi radnici iz pogona "Trebjese" morali su napustiti Fabriku zbog opasnosti od curenja amonijaka.


Izvor NN