Pripadnici jedinice za podvodno deminiranje Republičke uprave civilne zaštite danas su iz rijeke Trebišnjice izvadili šest neeksplodiranih ubojitih sredstava.


Iz rijeke su izvađene četiri ručne bombe, jedan tromblon i napunjen raketni bacač - zolja, koje su u Trebišnjicu bacili neodgovorni građani.
Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed rekao je da je ovo rutinska akcija za pripadnike ove uprave, navodeći da je ona uspješno okončana.


"U akciji su učestvovala dva specijalizovana tima za podvodno deminiranje i `A tim` za brze intervencije", naveo je Međed.
On je dodao da jedinica za podvodno deminiranje ima šest članova koji su obučeni i opremljeni prema evropskim standardima.

Vođa tima za podvodno deminiranje Republičke uprave civilne zaštite Borislav Trninić rekao je da je akcija uspješno izvršena, da su ovo za njih rutinski poslovi i pozvao građane da eksplozivne naprave ne bacuju u rijeku, već da ih predaju Civilnoj zaštiti ili policiji.


On je naveo da su uslovi za ronjenje bili idealni, da je vidljivost bila dobra, a temperatura vode iznosila je oko osam stepeni.


Na području Trebinja u posljednjih mjesec dana "A tim" Republičke uprave civilne zaštite uklonio je više komada minsko-eksplozivnih sredstva koje su odbacili građani, čime su ugrozili bezbjednost svojih sugrađana.


Izvor: Srna