Danas, dok budu glasali na svojim 11. parlamentarnim izborima, građani Crne Gore neće samo glasati za nove poslanike u svojoj skupštini. Već će, birajući te poslanike, izabrati i put kojim će dalje da idu. Izbor nikada nije bio jasniji.

Koliko su značajni i važni ovi izbori, potvrđuje to što su i mitropolit Amfilohije i vladika Joanikije pozvali građane da izađu na izbore i da hrabro i dostojanstveno glasačkim listićima smijene one koje su udarili na Boga i svetinje!

“Iako imam 82 godine, 52 svešteničke službe, nikada nijesam bio na parlamentarnim izborima do danas. Ali ovoga puta 30. avgusta ću izaći na izbore i pozivam i sve vas, sve Crnogorce da izađu na izbore i da, naravno, glasaju za svetinje Božije, za svetinju ljudskoga dostojanstva, za svetinju tvorevine Božije i za svetinje koje su posvećene živome Bogu na čelu sa ovom svetinjom koja je posvećena Hristovom Vaskrsenju. Gospod da blagoslovi sve vas i da se svi poklonimo svetinjama Božijim i jedinome Svetome koji je rekao: Budite savršeni kao Otac vaš koji je na nebesima. Da budemo sveti kao Otac nebeski, to je zvanje i prizvanje čovjekovo“, kazao je vladika Amfilohije.

VIDEO

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije obratio segrađanima Crne Gore i poručio im da izađu na parlamentarne izbore 30. avgusta i glasačkim listićima smijene sa vlasti „one koji su udarili na svetinje, na pravoslavlje, na pamćenje, na čast i obraz Crne Gore“.