Izlozba 5.jpg (268 KB)

U galeriji Kulturnog centra Trebinje sinoć je otvaranjem izložbe mozaika Ljiljane Rivić „Između mora i neba“ počela osma Međunarodna umjetnička kolonija „Kolo“.

Autor Ljiljana Rivić kaže da je večerašnja izložba početak njene plovidbe i uplovljavanja u Trebinje, te da planira da se preseli u naš grad za par godina.

„Sam naziv izložbe govori šta krije prostor između mora i neba, a u ovom trenutku krije Trebinje. Prikazano je oko 20 radova, mozaici su uokvireni u brodske prozore i to je jedna brodica koja voli da putuje, da se usidri u razne gradove i da donese malo drugog svijeta ljudima“, objasnila je Rivić.

Selektor kolonije Dražen Milić ističe da će ove godine kolonija okupiti 17 umjetnika, 12 gostujućih i pet domaćih.

„Mislim da je po prvi put u Trebinju prikazana izložba mozaika, što se može vidjeti po oduševljenju ljudi koji su večeras ovdje. Nadamo se da će ove godine biti najbolja selekcija, da će Trebinje inspirisati umjetnike i da će na završnoj izložbi biti najkvalitetniji radovi do sada. I ove godine ima dosta umjetnika koji su bili i ranije, neki su novi a jedan gost je došao iz Velike Britanije“, dodao je Milić.

Izložbu je otvorio predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak, koji je rekao da osma Međunarodna kolonija „Kolo“ predstavlja uvod u turističku sezonu u Trebinju, ali i trebinjsko kulturno ljeto.

„Ono što je specifičnost ove kolonije jeste humanitarna aukcija, a sredstva će biti dodijeljena onima kojima je to najpotrebnije, znam da su ove godine u pitanju djeca. Čitav projekat se odlično uklapa u koncept Trebinja kao grada kulture. Uvjeren sam da će Grad Trebinje ovu Međunarodnu umjetničku koloniju i u budućnosti podržavati“, naveo je Banjak.

Svečanost otvaranja umjetničke kolonije „Kolo“ uveličao je i nastup Mješovitog hora „Tribunija“, pod upravom Aleksandre Rajković.

Izlozba.jpg (555 KB)

U okviru Međunarodne umjetničke kolonije „Kolo“ u ponedjeljak, 29. maja, u 19 časova na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju biće održana i humanitarna izložba i aukcija slika, a sav prihod od prodaje namijenjen je djeci iz socijalno ugroženih porodica u tom gradu.

Umjetnička kolonija biće zatvorena izložbom radova nastalih na koloniji, koja će biti održana u galeriji Kulturnog centra Trebinje u srijedu, 31. maja, u 20 časova.

Međunarodnu koloniju „Kolo“ organizuje Udruženje umjetnika te kolonije, pod pokroviteljstvom grada Trebinja.

Izlozba 1.jpg (726 KB)

Izlozba 4.jpg (720 KB)