IMG_7177_resized_20230723_082657276.JPG (224 KB)

U Kulturnom centru Trebinje sinoć je otvorena izložba radova nastalih na 18. Međunarodnoj likovnoj koloniji "Lastva-Trebinje", koja je ove godine okupila oko 16 renomiranih umjetnika iz zemlje i regiona.

Umjetnici su boravili i stvarali u „Gradu sunca”, a obogatili su svoj fundus sa radovima rađenim u tehnikama ulje na platnu, akril na platnu, kombinovanim tehnikama i skulpturama.

Radmila Lizdek, akademski slikar, osnivač i organizator kolonije rekla je da već 18 godina ova tradicionalna manifestacija okuplja eminentne učesnike, a tako je i ove godine.

„Na ovogodišnjoj koloniji učestvuju umjetnici iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Bugarske među kojima su i profesori univerziteta, istoričari umjetnosti, dekani akademija. Svake godine je evidentan kvalitet i ima jako dobrih radova“, navela je Lizdek.

IMG_7152_resized_20230723_082515108.JPG (204 KB)

Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu istakla je da joj je veoma drago što je Trebinje postalo prepoznatljivo po ovoj koloniji, koja okuplja vrhunske umjetnike različitog stila i opusa.

„Grad Trebinje podržava koloniju i to dovoljno govori o kvalitetu samog događaja, jer okuplja ostvarene umjetnike. I drago nam je što smo u prilici da ugostimo umjetnike ovog ranga“, rekla je Skočajić.

Održavanje Likovne kolonije "Lastva-Trebinje" podržali su Grad Trebinje, Elektroprivreda RS, Hidroelektrane na Trebišnjici, Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.