Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnesen je izvještaj protiv S.Dž. iz Sarajeva zbog počinjenog ratnog zločina nad civilnim zarobljenicima iz Gacka koji su se nalazili u zatvoru u Ljubuškom.

Izvještaj je danas podnijelo Odjeljenje za borbu protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina Policijske uprave Trebinje.

Kako Rejting.info saznaje osumnjičeni je krajem aprila 1992. godine kao pripadnik Hrvatskog vijeća odbrane u mjestu Ljubuški, u prostorijama stare zgrade SUP-a, gdje su bili smješteni zarobljenici – civilna i vojna lica srpske nacionalnosti, došao sa još dva NN lica te iz ćelije izveli ratne zarobljenike J.K. i M.Ž. oba iz Gacka te nad njima izvršio fizičku torturu i mučenje.

Osumnjičeni je udarcima kundakom vatrenog oružja –puške koju je nosio sa sobom polomio vilicu na dva mjesta oštećenom J.K.

Od zadobijenih povreda, J.K. je dana 28. 04 . 1992 godine prebačen u bolnicu Firule u Splitu gdje je operisan da bi nakon toga bio prebačan u splitski zatvor, bivšu kasarnu Lora.