Policijska uprave Trebinje dostavila je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv lica čiji su inicijali N.B. /57/ zbog postojanja sumnje da je kao zamjenik komadanta jedne vojne formacije tokom aprila 1993. godine na području opštine Konjic počinio zločin protiv čovječnosti i ratni zločin nad civilima, saopšteno je iz ove uprave.


Izvještaj je dostavilo Odjeljenje za borbu protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina Policijske uprave Trebinje.
Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o Nihadu Bojadžiću koji se sumnjiči da je kao zamjenik komandanta vojne formacije "Zulfikar" komandovao napadom na srpsko-hrvatsko naselje Donje Selo, opština Konjic, kada je protivpravno zarobljeno 80 hrvatskih i 20 srpskih civila.


Nakon protivpravnog lišenja slobode, zarobljenici su odvedeni u naselje Homolje - brdo Breber gdje su pripadnici jedinice "Zulfikar" pod komandom Bojadžića, uz upotrebu vatrenog oružja ubili četiri srpska civila i to Kuljanin Zorana, Golubović Neđa, Ristić Obrena i Vukosav Petra.

Bojadžić je odgovoran i što je kao zamjenik komandira vojne formacije "Zulfikar, koja je bila u sastavu takozvane Armije BiH, kao i kroz uticaj koji je imao znao ili morao da zna, te preko drugih učestvovao u krivičnim djelima ratnih zločina.


Prema nezvaničnim saznanjima, on je odgovoran što je podsticao, naređivao ili na drugi način pomagao ili podržavao planirane i pripremu u cijelosti ili djelimično nacionalne, etničke i rasne grupne sukobe, proganjanje, bespravno hapšenje Srba i Hrvata i njihovo zatvaranje u logor Čelebići i Musala, njihovo ubijanje, što je za posljedicu imalo teško kršenje Međunarodnog humanitarnog prava, a nije ništa učinio da bi to spriječio.


Izvor: Srna