U Gradskom odboru (GO) SNSD-a Mostar danas je izvršena primopredaja između dosadašnjeg predsjednika Gradskog odbora Mladena Krnjeušića i predsjednika privremenog Gradskog odbora dr Velibora Milivojevića uz prisustvo članova dosadašnjeg predsjedništva GO SNSD Mostar.

”Nakon potpisivanja zapisnika o primopredaji svi prisutni su se usaglasili da objave pojedinih portala o nejedinstvu u Gradskom odboru SNSD Mostar nisu dobronamjerne i nisu istinite. SNSD Mostar nakon uspjeha na lokalnim izborima nikad nije bio jači i jedinstveniji , a to očito da mnogima smeta pa pokušavaju unijeti razdor u Gradski odbor”, saopšteno je iz mostarskog SNSD-a.

Ističe se da će Gradski odbor SNSD Mostar svojim djelovanjem pokazati da je jedinstven i da će se još snažnije boriti za interese srpske zajednice u Mostaru.

Na pojedinim portalima juče se pojavilo pismo koje potpisuju ”aktivni članovi SNSD-a Mostar” u kojem navode da ”nije tačno da je do raspuštanja gradskog odbora došlo zbog ‘narušenog jedinstva’ nego zbog želje određenih interesnih grupa da, sada kada je SNSD dio vlasti u gradu Mostaru, ostvari svoje lične interese ali i finansijski profitira zahvaljujući donacijama iz gradskog budžeta”.

U pismu se navodi da su priču o narušenom jedinstvu ”Miloradu Dodiku kao predsjedniku stranke plasirali oni koji sada postavljaju svoje ljude u novi gradski odbor”.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik raspustio je 26. februara raspustio je Gradski odbor SNSD-a Mostar i sve stranačke organe. Istom odlukom imenovao je privremeni Gradski odbor Mostar i dr Velibora Milivojevića za predsjednika privremenog odbora. Milivojević je na lokalnim izborima u Mostaru izabran u Gradsko vijeće Mostara gdje je postao zamjenik predsjednika Gradskog vijeća i predsjednik Kluba Srba.