Sportsko-zabavna manifestacija "Jafa igre bez granica" danas je održana u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić”, a na takmičenju je učestvovalo više od 500 mališana, koji su kroz igru i zabavu pokazali timski i sportski duh kroz zanimljive igrice i takmičenja.IBG4.jpg

Predvođeni kapitenima, mališani su se takmičili u pet zabavnih disciplina u četiri uzrasne grupe, a pred navijačima, roditeljima, prijateljima i drugarima, pokazali su brzinu, spretnost i sklonost ka timskom radu. Na ovaj način pokazali su svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost, te generalno zdravi stilovi života.

Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupili su i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja „Sunce nam je zajedničko”, kojima je doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

„Zdravlje djece treba da bude prioritet. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje i da se na zabavan način promoviše sport i timski rad. Prezadovoljni smo atmosferom u Trebinju, kao i domaćinima“, istakla je koordinator projekta Željka Gajić.

IBG3.jpgIBG1.jpgIBG.jpgSve posjetioce i navijače su dočekale brojne kreativne radionice i slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori Igara, kao što su kompanija Jafa iz Crvenke, M:tel, Tropik marketi i brojni drugi.

U ime Grada Trebinja, Igre je otvorio načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u gradskoj upravi Trebinja Zoran Milošević, koji je istakao da je naš grad prepoznao važnost ove manifestacije i svrstao se u red onih gradova u kojima su Igre provedene.

„Ovo je jedna snažna poruka da nam je bitno zdravo odrastanje djece uz igru, uz osmjeh i zabavu“, rekao je Milošević.

PoslijeTrebinja, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci.