Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” održaće se 21. septembra 2019. godine u sportskoj dvorani„Miloš Mrdić” u Trebinju, od 11 do 15 časova. Na takmičenju će učestvovati oko 500 mališana osnovnoškolskog uzrasta.igre-bez-granica1.png

Na ovaj način pokazaće svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Trebinja, iz udruženja „Sunce nam je zajedničko”,kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

„Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost.Važnoje da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad”–poručuje koordinator projekta,Željka Gajić.

Autor sportskog sadržaja „Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Peđa Savić, istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

„U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću. Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene od tima stručnjaka iz oblasti sporta i zdravstva, jer nam je zdravo odrastanje djece na prvom mjestu”, naglasio je Peđa Savić.

U „Igrama” uživaju i roditelji i djeca, a osmijesi na njihovim licima i sreća tokom takmičenja, ali i nakon završetka manifestacije, se zaista ne mogu opisati riječima – to se mora doživjeti na licu mjesta! Upravo iz ovih razloga, uz manifestaciju su brojni sponzori bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće- kažu organizatori.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi plesni klubovi i sportska udruženja. Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori „Jaffa Igara bez granica”.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Prve „Igre bez granica” su održane u Banjoj Luci, u decembru 2018. godine, u dvorani „Obilićevo” i okupile su preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje. Po završetku manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili da naprave istinski brend i igre organizuju u čak 8 gradova Bosne i Hercegovine.Nakon Banje Luke,„Igre” su održane u Prnjavoru gdje je učešće uzelo 470 mališana i preko 500 posjetilaca. Potom se najveseliji karavan dječije zabave „preselio” do Tuzle, gdje je preko 380 takmičara i duplo više posjetilaca uživalo u programu koji su organizatori pripremili. Naredna manifestacija održana je u Bijeljini a zatim u Brčkom na oduševljenje mališana osnovnih škola. Pred sam kraj školske godine „Igre“ su održane u Doboju a novu školsku godinu „Igre bez granica“ počinju upravo u Trebinju, jednim od njajljepših gradova BiH- poruka je organizatora koji pozivaju da se u subotu pridružite ovim igrama u Trebinju

Dodatne informacije o manifestaciji i detalje o prijavama možete potražiti na web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.