Tema četvrtog panela ovogodišnjeg Jahorina ekonomskog foruma je 'Energetska tranzicija (ne) siguran put'. Učesnici ovog panela bili su Luka Petrović – Generalni direktor Elektroprivrede RS, Milutin Đukanović – generalni direktor Elektroprivrede Crne Gore, Marko Mijić – ELNOS, Marin Zovko - član uprave INA-e i Gabor Marton - Cathay Group Hungary.

Generalni direktor ERSa Luka Petrović istakao je da je ovo veoma važna tema, jer se govori o energetskoj tranziciji na Balkanu.

,,Ono što treba uraditi u energetskim kompanijama jeste razvijati investicije, koje imaju jeftinu cijelu električne energije a to su sunce, vjetar i voda. Mi imamo ogromne potencijale, koje nismo iskoristi i smisao je da što prije energetske kompanije realizuju akcione planove, planove investicija i strategiju razvoja energetskog sektora u cilju što većeg udjela iz obnovljih izvora'', poručio je Petrović.

Milutin Đukanović – generalni direktor Elektroprivrede Crne Gore je naglasio da energetska tranzicija znači smanjenje štetnih emisija prilikom proizvodnje električne energije i izgradnja novih energetskih postrojenja na bazi obnovljivih izvora.