grad-trebinje-logo.jpg (156 KB)

Stanovništvo mjesnih zajednica u Trebinju najčešće predlaže rješavanje komunalnih i infrastrukturnih problema, izjavio je Srni koordinator projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" Gradske uprave Dejan Janković.

Janković je rekao da je cilj ovog projekta unapređenje položaja mjesnih zajednica, kojim je pet obuhvaćeno.

"Ove godine biće realizovan najmanje jedan projekat u nekoj od tih pet mjesnih zajednica i jedan projekat u okviru društvenog centra", rekao je Janković.

On je naveo da će prvo biti organizovani forumi građana na kojima će biti predstavljene i rangirane nove ideje, a potom će u ovom mjesecu biti objavljen javni poziv na koji će mjesne zajednice aplicirati sa jednim ili više projekata.

"Nakon toga će se znati koji će projekat i u kom iznosu biti realizovan", rekao je Janković.

Janković je napomenuo da je trenutno aktuelna elektronska anketa, koja je jedan od prvih koraka prije organizacije foruma, kako bi bilo sakupljeno što više prijedloga građana.

Prema njegovim riječima, projekat "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" se u Trebinju realizuje treću godinu, navodeći da su u prvoj godini prostori mjesnih zajednica opremljeni računarskom opremom i rekonstruisan je društveni centar, a u drugoj je u svakoj od tih pet mjesnih zajednica realizovan po jedan projekat koje su predložili građani.

Projekat "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" sprovodi UN program za razvoj /UNDP/, a finansiraju ga vlade Švajcarske i Švedske.