aka.webp

Jedan od najpopularnijih repera Južne Afrike ubijen je ispred restorana u gradu Durbanu na jugoistoku zemlje.

Kirnan Forbs, poznat kao AKA, ubijen je zajedno sa svojim prijateljem Tebelom 'Tibz' Motsoaneom u petak, neposredno prije nego što je trebalo da nastupi na bini.

Policija je saopštila da su muškarci išli ka svom automobilu iz restorana kada su im navodno prišli naoružani osumnjičeni i pucali iz neposredne blizine.

Ovaj tridesetpetogodišnji reper osvojio je više južnoafričkih nagrada, bio je nekoliko puta nominovan za nagradu Black Entertainment Television (BET) u Sjedinjenim Državama, a jednom je bio nominovan za MTV Europe Music Avard.

"Sa velikom tugom obavještavamo o smrti našeg voljenog sina. Naš sin je bio voljen, a on je dao ljubav zauzvrat“, objavili su njegovi roditelji Toni i Lin Forbs na njegovoj Instagram stranici

"Navodno su im prišla dvojica naoružanih osumnjičenih koji su došetali do njih sa druge strane ulice i pucali u žrtve iz neposredne blizine“, navodi se u saopštenju policije.

Motiv pucnjave je nepoznat, a policija je otvorila istragu.

Podsjetimo, Forbs je rođen u Kejptaunu 1988. godine i počeo je da se bavi muzikom dok je još bio tinejdžer. Zajedno sa dva prijatelja Vice Versa i Greihounda, reper je formirao grupu Entiti. Dobili su nominaciju za nagradu KORA u kategoriji najboljeg afričkog hip hopa. Grupa se raspala 2006. i Forbs je krenuo u muzičku produkciju, radeći sa umjetnicima kao što su Khuli Chana, ProKid i JR, piše Telegraf.