Na nedavno održanom Street Workout takmičenju u Pančevu, u vrlo jakoj konkurenciji, naš sugrađanin, fitnes trener, Srđan Pejanović osvojio je treće mjestu u kategoriji +88kg.

Za Srđana je ovo treće takmičenje i na sva tri je ostvario impozantne rezultate. Podsjećamo da je 2022. godine bio prvak Srbije osvojivši prvo mjesto u Street Lifting kupovima: "Total 2 lifta" održanom u Novom Sadu i "Total 4 lifta" održanom u Nišu.

Za razliku od prethodnih takmičenja, gdje je cilj bio podići što veću kilažu, na ovome takmičenja akcenat je bio na izdržljivosti u snazi, odnosno na izvođenju maksimalnog broja ponavljanja sa određenim kilažama.

Za one koji ne znaju Street Workout je sport koji je nastao miješanjem uličnog vježbanja i gimnastike, a uglavnom podrazumijeva izvođenje osnovnih vježbi poput zgibova, propadanja, sklekova, čučnjeva i slično.

Takmičenje u Pančevu je nosilo naziv "One more rep" što u prevodu na naš jezik znači "još jedno ponavljanje". Na takmičenju je učestvovalo oko 50 takmičara, uglavnom iz Srbije i nekoliko takmičara iz Bosne i Hercegovine kao i iz Hrvatske.

Discipline koje su se izvodile na takmičenju su ruski zgib, zgib sa dodatnih 32kg, propadanje sa dodatnih 50kg i čučnanj sa dodatnih 100kg.