Najstarija lučna brana Klinje kod Gacka danas je okupila veliki broj ljubitelja skokova u vodu i samih skakača, njih 35 iz BiH i Srbije. Ovaj atraktivni sportski događaj treću godinu zaredom organizuje JU „Kulturno sportski centar“ u okviru manifestacije „Kulturno sportsko ljeto – Gacko 2023.“

U jezero se skakalo na noge i na glavu sa visine od dvanaest metara a o najbolje izvedenim skokovima odlučivao je iskusni žiri u sastavu Danko Dangubić, Kiza Stajić i Laura Daufenbah.

Prema njihovoj procjeni u konkurenciji skokova na glavu najvještije skakačko umijeće pokazao je Marko Pavlović iz Kragujevca, odmah za njim je Dušan Arsenić iz Banjaluke a treće mjesto pripalo je Dinu Bajriću iz Sarajeva , prošlogodišnjem pobjedniku.

Skokovi na noge pobjedu su donijeli Stefanu Jeftiću iz Valjeva, drugo mjesto izborio je  Marko Pavlović dok je za treću poziciju dovoljno bodova imao Igor Arsenić iz Banjaluke.

 

Pored takmičarskog dijela ovog sportskog događaja organizovani su i skokovi za djecu kao i Radionica skokova za mlade i perspektivne skakače vođena od strane profesionalaca. Kao specijalni gost u revijalnom dijelu nastupila je skakačica  Laura Rose Daufenbah iz SAD-a , koja je bila jedan od tri člana žirija.

Organizatori su i ove godine pored sportskog spektakla priredili i dobru zabavu a o bezbjednosti svih učesnika brinula je spasilačka jedinica Volf iz Foče, Dom zdravlja, Policijska stanica i Vatrogasna jedinica Gacko.