Nikola Jokić - Foto: Twitter
Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je da skuplja nagrade zahvaljujući sjajnim partijama u NBA ligi. Jokić godinama dominira u dresu Denvera, pa i ne čudi što su vodeće sportske institucije u Koloradu, državi u kojoj se nalaze Nagetsi, prepoznali njegov doprinos. Jokić je proglašen za najboljeg sportistu Kolorada u 2020. godini u izboru Sportske kuće slavnih te američke države.

U obrazloženju odluke navedeno je da je Nikola priznanje zaslužio sjajnom sezonom koju je imao u najjačoj ligi svijeta, gdje je prosječno po meču bilježio 19,9 poena, skoro 10 skokova i sedam asistencija.

Sa "grumenjem" je igrao u finalu Zapadne konferencije, gdje su ih zaustavili kasniji šampioni Los Anđeles lejkersi.

Jokić će nagradu dobiti 29. septembra na svečanoj ceremoniji povodom 56. godišnjeg izbora u Sportsku kuću slavnih Kolorada.

Izvjesno je da će se i on jednoga dana naći među izabranima, a tu su imena poput Pejtona Meninga, Lindzi Von, Beki Hemon, Čonsija Bilapsa, Otisa Armstronga...

Srpski centar od početka nove sezone igra još bolje i prosječno bilježi tripl-dabl u kategorijama poeni, skokovi i asistencije, što mu je donijelo visoku, treću poziciju u glasanju za Ol-star petorke.