C1F28130-E645-496A-B709-BDBD9C7541EA.jpeg
Političke turbulencije na jugu ne jenjavaju. Ovih dana tema broj jedan je prvi NDP-ovac Bojan Šapurić koji ne krije simpatije prema gradonačelničkoj fotelji u Trebinju. Za ATV danas kaže da je sve moguće i da će tek pričati sa partnerima.


"Ozbiljno razmišljam o toj kandidaturi. U svakom slučaju mi još nismo presjekli ništa, nismo donijeli nikakvu odluku, razgovaraćemo sa našim koalicionim partnerima. Za sada smo imali jako korektne odnose u našoj koaliciji ali isto tako smatramo da bi možda trebalo nekih novina i svježina unijeti u tu priču pa i poslušati puls naroda u gradu Trebinju“, rekao je NDP-ov Bojan Šapurić.

Ono što je sigurno jeste da će NDP imati svoju listu u Trebinju a onda i najmanje dva odbornika kaže Šapurić. 

Ove kandidature se ne plašimo, kažu opozicionari. 

Nebojša Vukanović njegovu stranku naziva pokojnom a njega beznačajnim likom koji u cijeloj Republici nema ni 700 glasova.

"I sada da mi pridajemo značaj nekom čovjeku koji nema nikakve političke težine. On vjerovatno šalje poruku tražeći od Luke da mu da neko rukovodeće mjesto u ERS-u, on stalno trguje tako je i dobio neke funkcije. Beznačajan lik kome ne treba pridavati nikakav značaj“, kaže lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

NDP-ov Bojan Šapurić nije ostao dužan odgovor Nebojši Vukanoviću.

"On definitivno ima problem sam sa sobom. Ne želim se baviti sa njim niti se valjati u tom njegovom blatu. Ono što je činjenica jeste da je pokušao 2020. i nanio mi je štetu svojim lažima, notornim lažima koje je iznosio godinama i nažalost za te laži čovjek nije odgovarao“, kaže Šapurić.

Svako može u trku za gradonačelnika, za ATV to kaže aktuelni trebinjski gradonačelnik. Ipak mora se znati neki red. jasan je Mirko Ćurić,

"Prvo treba da dobijete podršku partije iz koje vi dolazite nakon  toga se sjeda sa koalicijom da se vide planovi i programi koji su bili u prethodnom periodu da li su ostvareni i isto tako planovi i programi za naredni period. Kada se sve to uskladi i dogovori da se ide sa jednim kandidatom što je i prirodno onda su neki sljedeći koraci suvišni ako smo koalicija“, kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Iz trebinjske koalicije poručuju da su već krenuli predizbori sastanci i da će biti sve češći.

Na nedavnom sastanku vladajuće koalicije na kome je bio i Šapurić o kandidatu za gradonačelnika nije bilo riječi, kažu nam pojedini učesnici sastanka i dodaju da se uskoro ponovo za isti sto i pričati baš na ovu temu.