hapsenje policija.jpg

Četvorici Trebinjaca koji su juče (četvrtak) uhapšeni pod sumnjom na uličnu preprodaju narkotika u akciji kodnog naziva “Ulica 2023” javni tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju još nije stavio zahtjev za određivanje pritvora, saznajemo u ovoj pravosudnoj instituciji.

Portparol Tužilaštva Srđan Vukanović potvrdio je da je tužilac naložio Policijskoj upravi Trebinje da se odrade kriminalističko - tehničke radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.
"On je naložio da se prikupe sve činjenice i dokazi i da se uz izvještaj dostave tužilaštvu", dodaje Vukanović.

Kaže da se u narednim danima očekuje razmatranje tužilaštva o stavljanju zahtjeva za određivanje pritvora u trajanju od mjesec dana, o čemu će na kraju odlučiti nadležni sudija.

U akciji “Ulica 2023” su uhapšena četiri lica D.K., M.Ć., I.A. i D.V. zbog sumnje na krivično djelo ulične preprodaje droge, a kod njih je u pretresima pronađeno i oduzeto 183, 6 grama bijele praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu “spid”, kao i 21,4 grama smeđe praškaste materije, te četiri ipo litra nepoznate žute tečnosti, najvejrovatnije amfetaminsko ulje za miješanje i 12 tableta “ekstazi”.

Peto lice G.T. koje je uhapšeno sa ovom četvoricom odmah je pušteno na slobodu jer mu u pretresu policija nije pronašla ništa od kompromitujućeg materijala.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje provodili su slične aktivnosti vezane za KD Neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, ali i nedozvoljenog držanja oružja i municije na području Bileće, Gacka i Nevesinja.

U Nevesinju je, nakon pretresa kuće koju koristi S.Š., pronađena jedna vojnička puška i 20 komada metaka, a, prema policijskom izvještaju, u toku je dokumentovanje krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Krivičnog zakonika RS.