U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje promjenjivo vrijeme sa sunčanim intervalima, a popodne nestabilno sa pljuskovima.


Nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima prvo se očekuje na jugozapadu, a kasnije popodne jače naoblačenje usloviće češću pojavu pljuskova i grmljavine na sjeveru. Povremeni pljuskovi mogući su i u južnim krajevima, dok će u ostalim predjelima biti suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Duvaće slab južni i jugoistočni vjetar, a na jugu Hercegovine umjeren.


Najviša dnevna temperatura od 21 do 26, na planinama oko 16 i više stepeni Celzijusovih.


Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme.


Najsvježije jutros je bilo na Bjelašnici gdje je u 8 časova izmjeren jedan stepen, dok je u Kalinoviku i Bugojnu bilo sedam, na Sokocu, Šipovu i na Ivan Sedlu osam, na Han Pijesku, u Gacku, na Čemernu i u Rudom devet, a na Mrakovici, u Sarajevu, Srebrenici, Nevesinju i Bihaću desest stepeni.


U Višegradu, Mrkonjić Gradu, Bileći, Jajcu, Tuzli i Sanskom Mostu izmjereno je 11 stepeni, u Banjaluci, Krupi na Uni, Srpcu, Ribniku i Livnu 12, u Brčkom, Trebinju, Doboju, Prijedoru, Zvorniku i Novom Gradu 13, u Mostaru 14, u Bijeljini, Gradačcu i Grudama 15 i u Neumu 17 stepeni Celzijusovih.

Izvor:Srpskainfo