Maturanti trebinjskih srednjih škola zasadili su danas deset stabala platana na dijelu južnog gradskog izlaza, koji bi, kako je zamišljeno trebalo da nosi ime „aleja maturana“.


Plan je da i svake naredne godine trebinjski maturanti zasade platane i druge sadnice uz novoizgrađenu saobraćajnicu od naselja Gučine do Mokrih Dolova i ostalim dijelovima grada.


Direktor AD „Komunalno“ Nedjeljko Lambeta istakao je da su na ovu ideju došli u saradnji sa učenicima, nakon saznanja da su se u Trebinju, u slične aleje sadila drveća sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ali da je ta akcija vremenom prestala.


„Ovaj dio Trebinja dobija sasvim novi izgled, zbog čega smo i odlučili da prva aleja u koju su platane zasadili učenici bude upravo ovdje. Sa ovom akcijom ćemo nastaviti i u narednim godinama“, naveo je Lambeta.


On je istakao da će na novoizgrađenoj saobraćajnici u narednih nekoliko dana biti postavljeno i deset kanti za smeće.


Učenik Centra srednjih škola Srđan Domazet kazao je da mu je drago što su posađeni platani i što Trebinje dobija prvu aleju koju su zasadili učenici .


„U okviru predmeta ‘Demokratija i ljudska prava’ došli smo na ideju da svaka generacija maturanata zasadi nove sadnice i da učestvuju u uređenju zelenih površina“, naveo je Domazet.


Ideju su, kako je rekao, podržali Grad Trebinje i „Komunalno“, koji su obezbijedili sadnice platana.


Izvor RT