Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dodijelio je OŠ „Risto Proroković“ donaciju vrijednu 20.000 KM. Donatorska sredstva su namijenjena za radove na objektima nevesinjske obrazovne ustanove.


Direktorica škole Mara Šaran kaže da će od dodijeljenog novca uraditi staklenu stijenku pored stepeništa u Matičnoj školi i izmijeniti podove u maloj zgradi škole. Izražavajući zahvalnost za podršku i razumijevanje, Šaran je naglasila da će nakon završetka ovih radova uslovi rada u školi i bezbjednost učenika biti podignuti na veći nivo.
OŠ „Risto Proroković“ je u proteklom periodu uz pomoć institucija i donatora značajno popravila uslove za izvođenje nastavnog procesa. Opština Nevesinje je finansirala adaptaciju i opremanje prostora za produženi boravak, a uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture RS izvršena je nabavka informatičke opreme i kancelarijskog namještaja.
Šaran naglašava da su uredili školsko dvorište i postavili rasvjetu, te obnovili fasadu na maloj zgradi škole zahvaljujući podršci Opštine Nevesinje, HET-a, Nevesinjeputeva i Omladinske organizacioje „Bona Fide“. Kroz projekat UNDP-a u područnom odjeljenju Krekovi kompletan školski objekat je obnovljen.
Direktorica škole podsjeća da je Vlada RS ranije sa oko 167.000 KM finansirala sanaciju sportske sale i krova.
– Zahvaljujući donaciji Ambasade Japana u BiH i Vladi RS uvedeno je centralno grijanje i sanirane učionice – dodaje Šaran precizirajući da je vrijednost radova iznosila 181.595 KM.
Iz nevesinjske osnovne škole poručuju da ih ukazano povjerenje donatora obavezuje da konstantno rade na unapređenju uslova školovanja i što kvalitetnije izvođenje nastavnog procesa.
Izvor: Radio Nevesinje