Juče je nakon izjave premijera Markovića „da će država riještiti sve za 15 minuta“ uslijedila brutalna akcija policije, prvo u Budvi, a nakon toga u ostalim gradovima gdje su slobodni građani izražavali svoje nezadovoljstvo ovakvim postupanjem vlasti.

U Budvi, nakon angažovanja privatnog obezbjeđenja, policijskog otimanja telefona i prebijanja na trotoaru ispred zgrade SO Budva, uslijedila je akcija trovanja suzavcem, prebijanje svezanih građana, ali i napad na sportsku dvoranu u kojoj su djeca bila na treningu.

 
 
Bačen suzavac ispred CB Podgorica: Uhapšeni poslanici DF-a Marina Jočić i Milun Zogović!

Poslanici Demokratskog fronta (DF) Marina Jočić i Milun Zogović, uhapšeni su ispred CB Podgorica.

Par stotina građana se spontano okupilo ispred CB Podgorica. Komandir policije ih je upozorio „da imaju dva minuta da se raziđu“, na šta građani nisu reagovali.

Nakon toga, policija je upotrijebila suzavac ispred CB-a, kako bi „raščistila“ okupljene građane, koji su se spontano okupili.

Poslanica DF-a, Marina Jočić, emitovala je lajv prenos na Fesbuku, nakon čega su je policajci prekinuli, uz uzvikivanje „Vodi je“!

VIDEO

Haos u Nikšiću: Policija bacila suzavac na građane!


Policija u tom gradu je upotrijebila suzavac, tokom spontanog protesta.

Policija je razbila okupljene građene upotrebom suzavca. Pred njihovim naletom našla su se djeca kao i ljudi u invalidskim kolicima.

VIDEO

Bruka u Baru: Policija napala žene suzavcem!