Kako će se isplaćivati borački dodatak za borce u Srpskoj koji su se prijavili prvi put
BANJALUKA – Danijel Egić, ministar rada i boračko invalidske zaštite RS, kazao je za "Nezavisne novine" da su prijave boraca za pravo na borački dodatak u Republici Srpskoj još uvijek u toku, a da će po okončanju tog procesa krenuti sa izdavanjem rješenja i isplatom novca.

"Ako su predali u septembru, isplata boračkog dodatka se računa od oktobra. Ako su predali u oktobru, onda se računa od 1. novembra. Ili, ako borac možda u decembru dobije rješenje, a zahtjev je predao u septembru, isplata boračkog mu se računa od 1. oktobra. Tada će primiti oktobar, novembar i decembar, ako bude toliko novca u budžetu. Ne treba da brinu, samo da završimo sve, jer je ovo postupak koji mora proći. Još jednom kažem, u mjesecu u kome je predao zahtjev, borački mu se računa od prvog idućeg mjeseca", pojasnio je Egić.

Ministar je podsjetio da je dosadašnja starosna granica koja se odnosila na pravo na dobijanje boračkog dodatka bila preko 50 navršenih godina borca, a da je ona sada spuštena na 45 godina, kako bi svi borci imali pravo na ova sredstva.