Marko je bio korektan momak, sa kojim nismo u komšiluku imali problema.

transvestit-6.jpg

Vidio sam da mu je dolazio neki feminizirani muškarac, ali i jedna lijepa crnka. Međutim, češće i uglavnom uveče, taksijem, dolazila je jedna plavuša, s repićem, kačketom na glavi, u trenerci i na štiklama.



 

Zakleo bih se da je plavuša žensko, kad ono… Ovo je u četvrtak, u nastavku suđenja Goranu Abdulovu, poznatijem kao Jovanica Transica, izjavio svjedok Slobodan Trivunčić. Abdulov se tereti za ubistvo Marka Radovića (24), studenta iz Bosne i Hercegovine, u julu prošle godine, u iznajmljenom stanu u Ševinoj ulici, u Zemunu.

Vidno uzbuđenim glasom, svjedok je rekao da zna da je Marko studirao ekonomiju, da je ostao bez majke i da je o njemu brinula baka, koja ga je jednom i posjetila u stanu. – Više od dvije godine Marko je živio u stanu, koji je u zajedničkom dvorištu.

Sa njim nismo imali probleme. Ali, te večeri, dok su moji ukućani gledali TV, a ja bio u kuhinji, čuo sam da se nešto lomi i krši, pa sam izašao napolje. U isto vrijeme, u dvorištu se zatekla i komšinica Ilinka Milosavljević, koja je takođe čula viku i lupnjavu. – Ona je ušla u kuću, a ja sam vidio kako Marko naglo otvara vrata i izlazi napolje. Bio je go, samo u šortsu, s jednom čarapom na nozi. Pridržavao se za zid. Iz njega je šikljala krv. Za njim je mirno, kao da ga prati, izašao muškarac, koji je u ruci držao nož i još nešto.

Marko je ubrzo pao, a onaj muškarac je nestao. Na insistiranje advokata odbrane i suda, svjedok je zamoljen da se okrene i dobro pogleda Abdulova, te potvrdi da li je to muškarac kojeg je vidio kobne večeri. – Neću da se okrećem. Ne želim da ga vidim i gledam… – kazao je svjedok, napominjući da je lošeg zdravstvenog stanja i da mu takvo uzbuđenje ne bi prijalo. – Da, kriv sam i mnogo mi je žao! – ovo je ranije pred sudom, izjavio optuženi Goran Abdulov. – Marka sam upoznao 2015. preko sajta “Badu”.

Ispričao mi je sve o sebi, da ima djevojku u rodnom kraju i da je to “prolazno”. Nije mi smetalo. Marko i ja započeli smo vezu, bili smo par, ali ne u javnosti. Više od šest mjeseci Goran nije rekao Marku da je transvestit, a kada se to dogodilo ovaj je, navodno, to i prihvatio.

Međutim, Abdulov tvrdi da je počeo da ga verbalno i fizički maltretira, zbog čega je on “pukao” i ubio ga.