Preko 150 hiljada pacijenata toliko ih je prošle godine prošlo kroz trebinjski bolnicu.

Zgrada je još odavno neuslovna i tijesna. Rješenje za sve se vidi u novoj bolnici, koja je počela sa izgradnjom u junu prošle godine.

Kakvo je trenutno stanje u bolnici, koliko će značiti novi objekat i da li su medicinari spremni pitamo se u Temi dana.

Sedam decenija stara bolnica, postala je tijesna za sve potrebe pacijenta. Stara oprema, nedovoljan broj kreveta i medicinskog osoblja samo su neki od problema. Rješenje je na vidiku.

Na 17.500 metara kvadratnih gradi se novi objekat, u njemu će biti 20 usluga koje se ne rade u sadašnjoj bolnici ali i 7 koje se ne rade ni u jednoj bolnici u BIH.

Zato nadležni kažu, ovo je veliki projekat koji će promijeniti sliku regije. Očekivanja od nove trebinjske bolnice su velika.

Izgradnja nove bolnice napreduje po planiranoj dinamici. Rok za završetak radova je avgust 2025. godine. Čitav projekat košta 128 miliona konvertibilnih maraka.

Hercegovci za novom i normalnom medicinskom uslugom vape godinama. Bilo je i onih koji u ovo nikako nisu mogli povjerovati, radovi su ih demantovali zato se svi nadaju da će se ova dinamika nastaviti i da će južnjaci dobiti bolnicu baš kakvu zaslužuju.