BFF03E9E-6019-4482-94A4-D8E97C251C33.jpeg

Trebinje, kao jedan od najljepših gradova u Republici Srpskoj, iz godine u godinu privlači sve veči broj turista, koji se rado vraćaju i provode svoj odmor upravo u našem gradu.

O ljepotama Trebinja i šta je to što privlači sve veći broj turista da posjete naš grad, portal Trebinje Danas je i ranije pisao. Naš grad, osim bogatih prirodnih potencijala, krasi i bogato vjersko, kulturno istorijsko, etno gastronomsko i prirodno naslijeđe, te kao takvo Trebinje se plasira u rang najbrže rastućih regionalnih destinacija.

Vožnja kvadovima, električnim biciklima, kao i vožnja barkama na rijeci Trebišnjici, samo su neki od novih ali i zanimljivih atrakcija, koje turistima daju drugačiju perspektivu našeg grada, a koje upotpunjuju turističku ponudu Trebinja.

037C5844-2B45-4594-AFD2-DC184DA3B4AF.jpeg

Postavlja se pitanje, šta je to što bismo mogli da poboljšamo u našem gradu, kako bi nastavili sa rastom u oblasti turizma?

Odgovor na ovo pitanje potražili smo od Marka Radića, rukovodioca sektora za promociju turizma u RS, koji je istakao da Trebinje treba da radi na rješavanju postojećih problema, a sve u cilju bolje turističke ponude našeg grada.

,,Sada je trenutak da Trebinje uradi još jedan korak naprijed, dakle da se poboljša kvalitet usluga, da se riješi problem parkinga za autobuse, da se uvedu dnevne takse, kao i da se reguliše naplata parkinga za male automobile” objašnjava Radić.

Radić je istakao da se u strategiji razvoja grada Trebinja do 2027. godine , kao jedan od ciljeva nalazi i razvoj aktivnog turizma.

,,Treba raditi na sadržaju, da im je što raznovrsnija ponuda kada dodju da provedu odmor u Trebinju, da imaju što više stvari da vide i da svake godine ima nešto novo kada dodju” - rekao je Marko.

Kada smo ga pitali za očekivanja od ove turističke sezone u Trebinju, Radić je rekao da očekuju preko 200.000 noćenja, te da su to veoma dobre brojke. Ovom prilikom apelovao je na sve turističke subjekte da se stane u kraj sivom ekonomiji, tako što će registrovati svoje smještajne kapacitete, a samim tim ćemo imati i jasniju sliku o realnim brojkama turista koji dolaze kod nas.

Marko Radić, zaključuje da sve ovo može doprinjeti da dolazi sve veći broj turista, da ostaju što duže, imaćemo veći priliv novca koji se troši kod nas. Ako se pozicioniramo na pravi način, možemo privući i veliki broj investitora, koji će ulagati u turizam, a benefite će osjetiti svako, od gradjana do turističkih subjekata, a samim tim otvoriće se i nova radna mjesta.

Brojka od 200.000 nočenja pokazuje da je pred nama jedna odlična i nadamo se rekordna turistička sezona.