Nova godina trebinje 202326.jpg

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti sunčano i toplo vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a na jugu i zapadu krajem dana uz postepeno naoblačenje moguća je slaba kiša.

U novogodišnjoj noći biće toplo i pretežno suvo, samo na jugu i krajnjem zapadu povremena kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 10 do 17, u višim predjelima i u mjestima sa maglom od šest stepeni. Temperatura vazduha u ponoć od četiri stepena na istoku do 11 na jugu i zapadu, u višim predjelima na istoku oko jedan stepen Celzijusov.

Vjetar će u prvom dijelu dana biti slab i promjenljivog smjera, popodne i uveče umjeren jugozapadni, na planinama ponegdje i jak.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno vedro vrijeme, a po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperatura vazduha u osam časova: Sokolac minus dva, Han Pijesak minus jedan, Bileća, Srebrenica, Sarajevo nula, Bijeljina, Čemerno jedan, Foča, Livno, Brčko dva, Mrkonjić Grad tri, Trebinje četiri, Novi Grad, Prijedor pet, Banjaluka, Mostar, Neum šest stepeni Celzijusovih.