Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom, a temperatura će biti u osjetnom padu i iznosiće od 21 do 27, na jugu do 32 stepena Celzijusova.

Ujutru promjenljivo oblačno vrijeme na zapadu i sjeverozapadu, a u ostalim predjelima vedro ili sa malom oblačnošću i sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prije podne u Krajini, a zatim i u ostalim dijelovima mjestimično sa kišom, ponegdje i grmljavinom.

Tokom dana se kompaktnija oblačnost premješta preko centralnog pojasa na istok i jug, donoseći u tim predjelima mjestimično padavine i lokalne pljuskove sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode sa prolazno jačim vjetrom.

Poslije podne će se zadržati promjenljivo vrijeme, na zapadu suvo uz djelimično kidanje oblačnosti, na istoku pretežno oblačno uz kišu, a tako će biti i u južnim krajevima.

Uveče uglavnom bez padavina uz postepeno razvedravanje u većini predjela.

Temperatura će biti u osjetnom padu, u prosjeku za 10 do 15 stepeni.

Duvaće slab do umjeren vjetar, u Hercegovini veći dio dana južnog smjera, a poslije podne mijenja smjer na sjever, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac i Zenica 17, Han Pijesak, Bileća i Sarajevo 18, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Livno i Bihać 19, Prijedor, Bijeljina i Čemerno 20, Doboj 21, Banjaluka i Tuzla 22, Trebinje 24, te Mostar 25 stepeni Celzijusovih.