U Republici Srpskoj i FBiH sutra ujutro biće pretežno oblačno i suvo vrijeme, dok se tokom dana očekuje kiša, susnježica i snijeg.


Tokom prijepodneva na jugu i jugozapadu se očekuje kiša, na zapadu ledena kiša i susnježica, u višim predjelima snijeg, dok će u centralnim krajevima, na istoku i sjeveroistoku biti suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Poslijepodne, uveče i tokom noći na zapadu se očekuju snijeg i susnježica, a u ostalim predjelima kiša.
Jutarnja temperatura vazduha biće od - 2 na zapadu do 3 stepena na istoku, na jugu do 6, u planinama na zapadu - 4 stepena Celzijusovih.
Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 2 do 8, na jugoistoku i jugu do 11, u planinama na zapadu nula stepeni Celzijusovih.
U Republici Srpskoj i FBiH, nakon snijega, susnježice i kiše u prvom dijelu dana, preovladava uglavnom suvo vrijeme.
Temperatura vazduha u 13 časova: Bjelašnica - 3, Mrakovica nula, Krupa na Uni, Mlječanica i Kneževo jedan, Banjaluka, Srbac, Bijeljina, Kotor Varoš i Majevac 2, Mrkonjić Grad, Han Pijesak, Srebrenica, Kalinovik, Sokolac, Zvornik i Krupa na Vrbasu 3, Prijedor, Šipovo, Istočno Sarajevo, Sarajevo, Tuzla i Klekovača 4, Ribnik i Novi Grad 5, Gacko, Bugojno i Nevesinje 6, Rudo i Višegrad 8, Foča 9, Bileća 11, Trebinje i Mostar 12 stepeni Celzijusovih. U utorak, 6. marta, biće oblačno i malo toplije sa kišom koja će biti češća na jugu, na višim planinama je moguć slab snijeg, dok će na sjeveru biti više suvog vremena.
Najviša dnevna temperatura vazduha biće od dva na planinama, a u većini predjela od 6 do 11, na sjeveroistoku i jugu lokalno do 13 stepeni Celzijusovih.
U sredu, 7. marta, biće pretežno oblačno i još malo toplije sa kišom koja će biti češća na jugu, gdje su mogući i pljuskovi, dok će na krajnjem sjeveroistoku biti suvo vrijeme.
Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 6 do 13, u višim planinama na zapadu od tri stepena Celzijusova.
U četvrtak, 8. marta, jutro će biti pretežno oblačno, prohladno, sa slabim mrazem u planinama i mjestimično slabom kišom.
Tokom prijepodneva očekuje se prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 5 do 10, u višim planinama na zapadu od tri stepena Celzijusovih.
SRNA