Kameni most trebinje pjeskarenje3.jpg

Radovi na pjeskarenju Kamenog mosta su završeni, a radnike angažovane na ovom poslu posjetio je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Pjeskarenje je urađeno po uputstvu Republičkog zavoda za kulturno-istorijsko i prirodno nasljeđe, čiji su radnici bili i nadzor nad radovima, dok su same radove izveli radnici iz našeg grada.

Most je opjeskaren u cjelosti, a zatim dva puta preprskan posebnim zaštitnim sredstvom kako bi se u narednom periodu sačuvala boja kamena.

Kameni most trebinje pjeskarenje1.jpg


“Radovi su trajali duže od mjesec dana i zahtijevali su, osim radnika, angažovanje dizalice i čamca, ali i posebno regulisanje saobraćaja. Ovo je prvi put da je Kameni most opjeskaren i radove je finansirao Grad Trebinje”, naveo je Ćurić.

Ćurić je istakao da su radove pomogli Hidroelektrane na Trebišnjici i Sportsko ribolovno društvo “Trebinje”.

Kameni most trebinje pjeskarenje4.jpg

“U okviru radova je uklonjen i splav ispod Kamenog mosta. U narednom periodu očistiće se i korito rijeke između mostova, a u narednih nekoliko dana i Kameni most će dobiti noćni sjaj, kao što je to ranije dobio Arslanagića/Perovića most”, naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, sa nadležnim iz HET sagledaće mogućnost da se u narednom periodu uredi plato gdje se nalazi spomenik vojvodi Luki Vukaloviću.