Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da prilikom paljenja vatre na otvorenom obavijeste najbližu vatrogasnu jedinicu, kako ne bi izazvali materijalnu štetu i bili sankcionisani novčanim kaznama u iznosu od 100 do 1.000 KM, u skladu sa važećim zakonskim propisima.

spaljivanje-korova.jpg (105 KB)

„S obzirom da se zbog povoljnih vremenskih uslova u narednom periodu očekuje čišćenje poljoprivrednih parcela, Policijska uprava Trebinje apeluje na sve vlasnike kao i druga lica koja učestvuju u paljenju vatre - da obavijeste najbližu vatrogasnu jedinicu, da vatru ne ostavljaju bez nadzora i da prije nego što napuste parcelu provjere da li je vatra ugašena“, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Oni koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre i izazovu materijalnu štetu, Policijska uprava Trebinje će sankcionisati u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Iz ove uprave podsjećaju da Zakon o zaštiti od požara, koji je stupio na snagu u novembru 2019. godine, kao jednu od mjera zaštite od požara zabranjuje paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice i preduzimanje mjera i radnji s ciljem širenja vatre, a u suprotnom - isti zakon propisuje i novčane kazne od 100 do 1.000 KM.