Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće danas u Banjaluci potpisivanju sporazuma o saradnji na realizaciji projekta gradnje Termoelektrane "Gacko dva", između Vlade Srpske i kineskih kompanija "Čajna investment end divelopment" i "Čajna mašineri endžiniring korporejšn".Dodik i Cvijanovićeva prisustvovaće i potpisivanju okvirnog sporazuma o dugoročnoj poslovnoj saradnji na realizaciji strateških investicionih projekata, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.
Sporazum o saradnji na realizaciji projekta izgradnje Termoelektrane "Gacko dva" sa kineskim kompanijama "Čajna investment end divelopment" i "Čajna mašineri endžiniring korporejšn" će u ime Vlade Srpske potpisati ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

Đokić će sa kompanijom "Čajna investment end divelopment" potpisati i okvirni sporazum o dugoročnoj poslovnoj saradnji na realizaciji strateških investicionih projekata.
Potpisivanje sporazuma predviđeno je za 12.00 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, nakon čega su planirane izjave
Srna