Nik Kirjos (Foto:  © Gallo Images) -
Nik Kirjos je savladao Britanca Lijama Brodija u prvom kolu Australijen opena (6:4, 6:4, 6:3), a njegov naredni protivnik biće Danil Medvedev, najbolje rangirani teniser na prvom grend slemu sezone u odsustvu Novaka Đokovića. Ali upravo je o Đokoviću Kirjos govorio ovog i prethodnih dana.

Kirjos je na Instagramu postavio kratak vidio-snimak Novaka Đokovića, uz propratnu poruku "trebalo bi da je ovdje".

Teniser, koji je godinama imao nenaglašeno blagonaklon odnos prema Đokoviću, što nikada nije pokušavao da sakrije, od samog početka Đokovićevih problema uoči ovogodišnjeg Australijen opena pružao je podršku prvom reketu svijeta.

- To sam uradio iz principa. Isto bih reagovao da je bilo ko drugi u pitanju. Naprosto, to je Đoković, pa je ta priča prilično velika, ali nisam zbog toga ovog stava. Imali smo nesuglasica u prošlosti, ali sada to nije tako. Mislim da ću ga pitati da igramo dubl nekada zajedno - istakao je Kirjos.

Australijski teniser je dva puta do sada igrao sa Medvedevim i oba puta je slavio. No, Rus je sada drugi igrač svijeta, osvajač Ju-Es opena.

- Da, Medvedev je sada duplo bolji igrač nego kada smo igrali. Znam njegov stigl, znamo kako treba da igram, pomoći će mi prethodno iskustvo, ali biće izuzetno teško - naglasio je Kirjos.